Korruptsioon lööb Hispaanias laineid (1)

, ajakirjanik, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murcia autonoomse regiooni juht Pedro Antonio Sánchez kohtumajast peale õigeksmõistmist lahkumas.
Murcia autonoomse regiooni juht Pedro Antonio Sánchez kohtumajast peale õigeksmõistmist lahkumas. Foto: EDU BOTELLA/AFP/Scanpix

Läinud nädalal marssisid Hispaanias Murcia linna tänavatel tuhanded inimesed korruptsiooni vastu. Murcia autonoomse regiooni konservatiivset presidenti Pedro Antonio Sánchezi kahtlustatakse korruptsioonis. Tegu on Hispaania poliitika nii mitmenda korruptsioonijuhtumiga viimase kümne aasta jooksul, et neid ei jõua enam kokku lugedagi.

Liberaalne Ciudadanos ehk Kodanikepartei, mis esitles ennast valijatele kui alternatiivi korruptsioonile ja toetas konservatiivse peaministri Mariano Rajoy (Rahvapartei) teist ametiaega, survestab nüüd peaministrit allkirjastatud korruptsiooniga võitlemise paktist kinni pidama.

Nördimus hispaanlaste seas on kasvanud juba mõnda aega. Kohtu ette on jõudnud kõrgete poliitikute korruptsioonijuhtumid, ilma et kedagi oleks vangi pandud.

Kõigepealt oli kuninga enda õe ja tema abikaasa juhtum. Neid süüdistati Baleaari saarte endise presidendi Jaume Matase kaasabil maksumaksja rahast 2,6 miljoni euro kõrvalepaigutamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles