Hiina nõudis USA-lt küberrünnakute lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Hiina majandufoorum 2014. aastal Pekingis.
USA ja Hiina majandufoorum 2014. aastal Pekingis. Foto: Jason Lee/Reuters/Scanpix

Hiina nõudis täna USA-lt küberrünnakute lõpetamist, viidates WikiLeaksi avaldatud tuhandetele dokumentidele, mis väidetavalt paljastavad Luure Keskagentuuri (CIA) küberluureoperatsioonid ja -vahendid.

WikiLeaksi avaldatud dokumentidest selgub, et CIA on tootnud üle tuhande pahavarasüsteemi - viirusi ja muud muud tarkvara - mis suudavad elektroonikaseadmetesse tungida ja neis võimust võtta.

«Hiina on igasuguste küberrünnakute vastu. Sellised teated teevad meile muret,» ütles Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Geng Shuang.

«Me ootame USA-lt Hiina ja teiste riikide pealtkuulamise, videojälgimise, spionaaži ja küberrünnakute lõpetamist,» ütles Geng.

«Hiina kaitseb oma küberjulgeolekut kindlalt. Ta on valmis tõhustama dialoogi ja koostööd rahvusvahelise kogukonnaga, et formuleerida kõigile vastuvõetavad rahvusvahelised küberruumireeglid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles