Baseli kohvikus tulistati surnuks kaks inimest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsi loodeosas Baselis asuvas kohvikus tapsid kaks relvastatud meest eile õhtul kaks inimest ja haavasid raskelt kolmandat, teatas kahtlusaluseid suurte jõududega taga otsima asunud politsei.

«Kaks meest sisenesid Cafe 56-e umbes kell 20.15 kohaliku aja järgi (Eesti aja järgi kell 21.15) ning tulistasid mitu lasku,» märkis politsei avalduses, võimalikku motivatsiooni täpsustamata. «Kaks klienti tapeti. Veel üks on kriitilises seisundis.»

Ründajad on politsei kohaselt endiselt jooksus, liikudes rünnaku järel rongijaama suunas. «Rünnaku põhjus ei ole teada ning seda uuritakse,» märkis Baseli prokuratuur avalduses.

Politsei sõnul ei ole tulistajate motiiv selge, kui ametiisikud sõnasid, et ilmselt ei ole tegu islamiäärmuslaste ega terroristidega.

Kohalikud väitsid väljaandele Basler Zeitung, et kohvik oli tuntud uimastiärikatega seotuse poolest, kuid on omanike vahetusega seoses viimastel aastatel saanud parema maine.

Kohviku kõrval asuv tänav jäi suletuks ning liiklus suunati ümber.

Tulistamised on Šveitsis harvad, ent sõjaväeteenistuse läbinud meestel lubatakse oma relvi kodus hoida. Tegemist on vastuolulise õigusega, kuna teinekord võetakse relvad koduste tülide käigus ka välja.

Šveitsi pressi kohaselt on kaheksa miljoni elanikuga mägises riigis kodus hoiustatavaid relvi umbes kaks miljonit.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles