USA sõjavägi on sattunud keset alastifotode skandaali (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto grupist Marines United Forever.
Foto grupist Marines United Forever. Foto: facebook.com

Ameerika Ühendriikide sõjaväe neli osakonda tegelevad teenistuse naisliikmete paljastavate fotode postituste uurimisega erinevatel internetilehekülgedel, vahendab CNN.

Lugu algas sellega, et Business Insider teatas, et Facebooki mereväelaste eragruppidesse on üles laetud suurel hulgal fotosid, millel kujutatakse mereväe endiseid ja tegevaid naisteenistujaid paljastavalt poseerimas.

Nüüd selgus, et samasuguseid postitusi on teinud ka õhujõudude ja maaväe teenistujad.

«Sõjaväelastena peegeldab isikute käitumine internetis ja tavaelus ka sõjaväge ja selle väärtusi,» sõnas pressiesindaja kolonelleitnant Jennifer R. Johnson.

Fotod on postitatud privaatsetesse Facebooki gruppidesse nagu Marines United, millel on 30 000 jälgijat, kuid ka mujale sotsiaalmeediavõrgustikku. Pildid on ilmselt laetud üles teenistujate enda initsiatiivil.

«Hiljutised teated sobimatust ja ebaprofessionaalsest käitumisest on kutse tegudele, et kutsuda korrale need, kes on kaotanud silmist kõige fundamentaalsema eesmärgi, mida nad peaksid teenima,» sõnas sõjaväe sekretär Sean Stackley.

Sõjaväeorganid jätkavad asja uurimist, kuid viimaste andmete kohaselt ei ole lehekülgedelt veel fotosid eemaldatud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles