Soome jätab ära ELi välisministrite kohtumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel Saariselkä kohtumisel tehtud välisministrite grupipildil imetlevad põhjapõtra (paremalt): Carl Bildt (Rootsi), Alexander Stubb (Soome), Ahmet Davutoglu (Türgi), Miguel Angel Moratinos (Hispaania), Catherine Ashton (EL), Franco Frattini (Itaalia), Bernard Kouchner (Prantsusmaa) ja Urmas Paet (Eesti).
Mullusel Saariselkä kohtumisel tehtud välisministrite grupipildil imetlevad põhjapõtra (paremalt): Carl Bildt (Rootsi), Alexander Stubb (Soome), Ahmet Davutoglu (Türgi), Miguel Angel Moratinos (Hispaania), Catherine Ashton (EL), Franco Frattini (Itaalia), Bernard Kouchner (Prantsusmaa) ja Urmas Paet (Eesti). Foto: SCANPIX

Ärev olukord Põhja-Aafrikas ja Jaapanis on sundinud Soomet ära jätma algaval nädalavahetusel Lapimaal Saariselkäl toimuma pidanud Euroopa riikide välisministrite mitteametlikku kohtumist.

«Olukord muu hulgas Liibüas ja Jaapanis on nii tõsine, et välisministreid läheb vaja nende endi pealinnades,» ütles kohtumist võõrustama pidanud Soome välisminister Alexander Stubb pressiteates.

Homsest pühapäevani vältama pidanud kohtumisele oli Soome kutsunud Eesti, Briti, Türgi, Itaalia, Belgia, Rootsi, Norra ja Taani välisministrid ja ELi välispoliitika juhi Catherine Ashtoni, et vabas õhkkonnas ja kiirustamata rahvusvahelisi küsimusi arutada, ütles Stubb.

«Antud olukorras ei ole see võimalik,» lisas ta.

Uut toimumisaega Saariselkä kohtumiseks ehk Lapland Retreat-nimeliseks ürituseks praeguse seisuga paika pole pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles