Moskva julgeolekukonverentsile on kutsutud ka NATO maad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml.
Kreml. Foto: AFP / Scanpix

Moskva rahvusvahelise julgeolekukonverentsi korraldajad on Vene kaitseministeeriumi andmeil kutsunud sellest osa võtma 84 riigi, sealhulgas NATO maade esindajad.

Konverents leiab Moskvas aset kuuendat korda ning selle avatseremoonial kõnelevad kaitseminister Sergei Šoigu ja välisminister Sergei Lavrov.

Kaitseministeeriumi leheküljel avati ka konverentsi puudutav osa, kus öeldakse, et kutsutud alliansi riikide seas on USA, Türgi, Suurbritannia, Belgia, Saksamaa, Kanada, Eesti, Läti ja Leedu esindajad.

Konverentsile oodatakse ka Aserbaidžaani, Armeenia, India, Pakistani, Iraani, Iisraeli, Iraagi, Süüria ja teiste riikide delegatsiooni, märgib ministeerium.

Organisatsioonidest on kutsutud muu hulgas ÜRO, Araabia Liiga, Rahvusvaheline Punane Rist, aga ka ASEAN, NATO, OSCE, SRÜ  ja Shanghai Koostööorganisatsioon.

Konverentsi teemade seas nimetas Vene kaitseminister Šoigu terrorismi ja Euroopa julgeolekut. Ürituse avaistung on 26. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles