Iisraeli linnas vallandusid rahutused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli põhjaosas asuvas mereäärses Akko (Akra) linnas karmistati mitu päeva väldanud rahutuste tõttu julgeolekumeetmeid ning täiendati korrakaitsjate ridu sadade politseinikega, et hoida ära uusi kokkupõrkeid juutide ja araablaste vahel.

 

Pühapäeval oli tavapäraselt rahvarohke vanalinn korrespondentide sõnul juba peaaegu inimtühi. Eelmisel ööl olid aga eri usku noored meeleavaldajad loopinud üksteist taas kividega, kuni nad veekahuriga laiali aeti, vahendas BBC News.

Kokkupõrked vallandusid juudi uusaastapüha Yom Kippuri ajal, lõppenud nädala kolmapäeval, kui üks kohalik araablane sõitis valju muusika saatel oma autoga konservatiivsete juutide linnaossa, kus seda tõlgendati usuteotamisena.

Kivide väidetavast loopimisest auto pihta kasvasid välja suuremad rahutused, mis kestsid neli päeva ja tekitasid suurt kahju rahumeelsete elanike varale, sest nii araablaste kui juutide noortejõugud liikusid tänavatel ringi vastastikku kive pildudes, autosid lõhkudes ja hooneid rüüstates.

Politsei kinnitusel tõsiselt vigastatuid  ei ole, kuid umbes tosina palestiinlase kodud süüdati rahutuste ajal. Nädalavahetuseks oli kinni peetud paarkümmend ägedamat huligaani.

Iisraeli valitsuse esindajad lubas kohaldada linnas rahutusi põhjustanud isikutele nulltolerantsi. 50 000 elanikuga linna tänavatele oli eile korda valvama saadetud 700 politseinikku. Samal ajal kohtusid kõrged politseiametnikud araablaste kogukonna liidritega, et üritada olukorda rahustada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles