Trump vallandas maineka New Yorgi prokuröri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peet Bharara.
Peet Bharara. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump lasi töölt lahti New Yorgi riikliku prokuröri Preet Bharara. Mees oli ise keeldunud varem tagasi astumast, kui Trumpi meeskond esitas vastava palve nii temale kui tema 45 kolleegile.

«Ma ei astunud tagasi. Mõned hetked tagasi mind vallandati,» kirjutas Bharara Twitteris.

Esmakordselt pärast presidendivalimisi kohtudes palus president Trump tal oma kohal jätkata. Kuid reedel oli Bharara juba kantud nimekirja neist eelmise riigijuhi Barack Obama määratud prokuröridest, kellel justiitsministeerium palus taanduda.

Ameerika presidendid esitavad sarnaseid taandumispalveid tihti, kuid tavaliselt mitte nii äkitselt ja suures mahus. Erilise üllatusena tuli just Bharara tagandamine – võttes arvesse tema kohtumist Trumpiga sügisel.

Bharara võitis tuntust sellega, et hages aktiivselt nii Wall Streeti pankureid kuid ka mõlemasse suurde erakonda – demokraatlikku ja vabariiklikku – kuuluvaid poliitikuid.

«See jääb igavesti minu tööalase elu suurimaks auks,» kirjutas Bharara Twitteris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles