Haitil surmas õnnetuse järel põgeneda üritanud buss 38 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haitil rahvahulka sõites 38 inimest surmanud buss
Haitil rahvahulka sõites 38 inimest surmanud buss Foto: Reuters / Scanpix

Haitil sõitis pühapäeval rahva sekka õnnetuse põhjustanud ja seejärel põgeneda üritanud buss, hukkus 38 ja sai vigastada 13 inimest, teatasid ametnikud.

Õnnetus juhtus pealinnast Port-au-Prince´ist 150 kilomeetri kaugusel Gonaïves´is. Buss ajas esmalt alla kaks jalakäijat, tappes neist ühe, ja sõitis seejärel sündmuskohalt põgeneda püüdes otsa muusikute rühmale, teatasid võimud.

"Esmalt rammis buss kahte jalakäijat, tappes neist ühe ja vigastades teist," ütles Haiti tsiviilkaitseameti juht Marie-Alta Jean Baptiste AFP-le.

Bussijuht rammis seejärel sündmuskohalt põgeneda üritades rühma tänavamuusikuid, tappes neist 33.

Päästetöötajad viisid 17 vigastatut haiglasse, neist neli surid hiljem.

Politsei üritas kontrolli alla saada sündmuskohale kogunenud vihast rahvahulka.

"Inimesed, kes ei olnud õnnetuse ohvrid, üritasid bussi koos selle reisijatega maha põletada," ütles Artibonite departemangu tsiviilkaitsekoordinaator Faustin Joseph.

Tema sõnul võtsid kohalikud võimud bussi, reisijad ja bussijuhi oma hoole alla.

Haiti president Jovenel Moïse väljendas sügavat kurbust seoses selle kohutava õnnetusega ja avaldas hukkunute omastele kaastunnet.

Ta kutsus koheselt alustama põhjalikku uurimist, et "heita valgust sellele tragöödiale".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles