Šaakal astub pärast 43 aastat kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šaakali toimik.
Šaakali toimik. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsusmaal algab täna kohtuprotsess 43 aastat tagasi toimunud rünnaku üle.

Kohtupingis on Šaakali ja Carlose nime all tuntud Venezuela päritolu Ilich Ramirez Sanchez. 67-aastane Sanchez oli 1970. ja 1980. aastatel üks kuulsamaid terroriste.

Teda süüdistatakse käsigranaadi viskamises Pariisi kaplusse 1974. aasta septembris. Rünnakus sai surma kaks ja haavata üle 30 inimese. Sanchez eitab süüd.

«Ohvrid on oodanud väga kaua, et Carlos astuks kohtu ette ja süüdi mõistetaks. Nende haavad ei ole kunagi paranenud,» ütles ohvrite omakseid esindav advokaat Georges Holleaux.

Sanchez võeti kinni 1994. aastal Sudaanis, kust ta anti välja Prantsusmaale. Teda on mõistetud kaks korda eluks ajaks vangi.

Esimese eluaegse vanglakaristuse sai Sanchez 1997. aastal kahe agendi ja ühe tsiviilisiku tapmise eest 1975. aastal. Teine eluaegne vangistus mõisteti talle 2011. aastal 1980. aastatel Prantsusmaal korraldatud pommiplahvatuste eest, mille hukkus ühtekokku 11 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles