Boris Johnson: Venemaa on valmis räpasteks trikkideks (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Suurbritannia välisminister Boris Johnson väitis, et on piisavalt tõendeid sellest, et Venemaal on võimekus segada häkkimise teel Briti valimisi ning seetõttu hakkavad Briti parteid saama küberturvalisuse koolitusi, vahendab The Guardian.

Johnson, kes kohtub tulevate nädalate jooksul oma Vene ametivennaga, ütles, et pole kahtlustki, et Moskva on kasutanud poliitiliseks sekkumiseks igasugu räpaseid trikke.

Välisminister süüdistas Venemaad Prantsuse telekanali töö katkestamises, Demokraatliku Partei meiliserveri häkkimises ja vihjas, et Kreml võis olla ka Montenegro peaministri atentaadikatse taga.

Endise Londoni linnapea sõnul on Briti luureteenistus Valitsusside Peakorter (GCHQ) pakkunud Briti suurematele parteidele väljaõpet häkkimise blokeerimise alal.

«Meil pole mingeid tõendeid, et venelased praegu ka tegelikult meie demokraatliku protsessi õõnestada üritavad. Meil pole tegelikult tõendeid. Kuid meil on kaalukalt tõendeid sellest, et nad on selleks võimelised,» sõnas Johnson väljaandele Peston.

GCHQ hoiatas kirjas parteisid, et nende andmebaasid valijate statistika ja kampaania ajal kogutud informatsiooniga ning parteisisene kirjavahetus võib olla ohustatud.

Poliitikute harimiseks hakatakse pidama seminare.

«Ühendkuningriigi poliitilise süsteemi kaitsmine on üks meie peamistest ülesannetest, seega oleme juhatanud parteisid õigeid samme astuma ja korraldame spetsiaalselt ette valmistatud küberturvalisuse seminare,» teatas GCHQ Rahvusliku Küberkaitse Keskuse juht Ciaran Martin.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles