Holland väljastas Türgi kohta reisihoiatuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Hollandi konsulaadi ees Istanbulis.
Meeleavaldused Hollandi konsulaadi ees Istanbulis. Foto: Emrah Gurel/AP/Scanpix

Holland väljastas täna diplomaatiliste pingete tõttu Türkki reisivatele kodanikele reisihoiatuse.

Hollandi välisministeerium hoiatas täna, et Türgisse sõitmine kujutab endast turvariski ning soovitas kodanikel end enne reisi ministeeriumis registreerida.

«Kogu Türgi territooriumil on suur terrorirünnakute oht,» märkis ministeerium, hoiatades eriti reisimise eest Türgi piirialadele Süüria ja Iraaniga.

«Alates 11. märtsist on püsinud diplomaatilised pinged Türgi ja Hollandi vahel. Püsige valvel igal poolt Türgis, vältige kogunemisi ja rahvarohkeid piirkondasid,» teatas Hollandi välisministeerium hoiatuses.

Laupäeva õhtul Hollandisse kihutuskoosolekut pidama sõitnud Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğlui lennukile ei antud Hollandis maandumisluba ja lennuk saadeti Rotterdamist tagasi Saksamaale. Hiljem saadeti riigist välja ka Türgi pereminister Fatma Betül Sayan Kaya, kes oli Hollandi võimude korraldust eirates Rotterdami saabunud ja üritas siseneda sealsesse Türgi konsulaati.

Eile hommikul ajasid Hollandi võimud laiali Rotterdami Türgi konsulaadi ees korraldatud meeleavalduse.

Hollandlasi on vihastanud Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani märkused, milles ta võrdles Hollandi valitsuse tegevust natsidega.

Hollandi peaminister Mark Rutte välistas eile Ankara ees vabandamise, ent avaldas lootust puhkenud diplomaatilise tüli lahendamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles