Bannon viibib seoses valimisankeetide pettusega uurimise all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja peastrateeg Steve Bannon.
Valge Maja peastrateeg Steve Bannon. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

President Donald Trumpi peastrateeg on väidetavalt seoses valimisankeetidega seotud pettusega kriminaaluurimise all, vahendab The Independent.

Trumpi peastrateeg viibib kriminaaluurimise all seoses sellega, et ta registreerus hääletama Florida osariigis, kuid omab maja California lõunaosas ning viibib regulaarselt New Yorkis ja Washingtonis.

Bannon registreeris end Miami mahajäetud maja aadressile, mis peagi lammutatakse. Endine Breitbarti juhtfiguur üüris varem maja oma eksnaise tarbeks, kuid väitis majaomanikule, et elas seal ise.

Üüritud kinnisvaraga seondub mitmeid veidraid intsidente, muuhulgas on seal märgatud veidraid külalisi, öösiti kostvaid valjusid helisid ja eraomandi kahjustamist kümnete tuhandete dollarite väärtuses alates eemaldatud ustest kuni vannini, mida on nähtavasti happega söövitatud.

Valijaankeedile valeinformatsiooni kirjutamine on Floridas kolmanda astme kuritegu, mis on karistatav kuni viieaastase vanglakaristusega.

Bannon siiski Floridas ei hääletanud, mis kahandab võimalust, et asi ka kohtusse jõuab. Hiljem eemaldati ta Florida hääletajate nimekirjast, kuna oli registreeritud kahte piirkonda.

Vahetult pärast ametisse vannutamist väitis Trump ekslikult, et kahes osariigis hääletajaks registreerimine on hääletuspettus.

Tema sõnul hääletasid miljonid inimesed illegaalselt, kuid ei pakkunud selles osas mingit tõestusmaterjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles