EL pikendas Ida-Ukraina sündmustega seotud sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingutes kahjustusi saanud hooned Donetski lennujaama lähistel.
Lahingutes kahjustusi saanud hooned Donetski lennujaama lähistel. Foto: Irina Gerashchenko/Sputnik/Scanpix

Euroopa Liit pikendas täna kuue kuu võrra ehk 15. septembrini sanktsioone füüsilistele ja juriidilistele isikutele, keda ühendus seostab sündmustega Ida-Ukrainas.

Ukraina iseseisvust ja terviklikkust ohustavate tegude eest määratud piirangud kätkevad Euroopas reisimise keeldu ja seal asuvate aktivate külmutamist, öeldi ühenduse teates.

EL-i hinnangul ei saa varade külmutamist ega reisikeelde tühistada, sest olukord Ida-Ukrainas pole muutunud. «Olukorra hinnang ei võimalda õigustada sanktsioonide kaotamist,» öeldi teates.

«Nimistu vaadati üle ja ülemkogu kõrvaldas sealt kaks surnut ning nüüd kehtivad sanktsioonid 150 füüsilisele ja 37 juriidilisele isikule,» seisis teates.

Otsus avaldatakse Euroopa Liidu Teatajas 14. märtsil.

Teiste seas endisele Ukraina presidendile Viktor Janukovõtšile ja tema valitsuse tippametnikele kehtestati sanktsioonid 2014. aasta märtsis ning neid on sestpeale järjepidevalt pikendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles