NATO peakorter avatakse mai lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: MARTIAL TREZZINI/AP/Scanpix

NATO peakorteri avamine toimub mai lõpus, kuid täpne kuupäev pole veel teada, lausus täna alliansi peasekretär Jens Stoltenberg.

«Mai lõpus algab Brüsselis riigipeade ja valitsusjuhtide tippkohtumine. See toimub lähestikku G-7 kogunemisega Itaalias, kuid esialgu me ei saa täpset tähtaega nimetada,» ütles Stoltenberg Brüsselis pressikonverentsil.

Peasekretär täpsustas, et jutt ei ole täiemõõdulisest tippkohtumisest, vaid NATO uue peakorteri avamisüritusest, kuhu tulevad teiste seas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja Prantsusmaa uus riigipea.

«Korraldame töökohtumise, kus arutame NATO kohanemist uute julgeolekuväljakutsetega,» ütles ta lisades, et päevakorras on ka kulude jaotamine, kaitsekulutused ja nende kasutamise tõhustamine.

Ta lisas, et siirdub koos teiste NATO riikide esindajatega järgmisel nädalal Washingtoni rahvusvahelise terrorismivastase koalitsiooni korraldatud konverentsile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles