Erdoğan: Holland käitub kui banaanivabariik (2)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi ja Hollandi lipud
Türgi ja Hollandi lipud Foto: YASIN AKGUL/AFP/Scanpix

Diplomaatiline kriis, mis tekkis Türgi välisministrile Mevlüt Çavuşoğlule ja pereministrile Fatma Betül Sayan Kayale kehtestatud keelust Hollandisse siseneda, sai uut hoogu, kui Türgi president Recep Tayyip Erdoğan nimetas riiki natsijäänuseks. Raevunud Ankara on lubanud kättemaksu. 

«Mis iganes samme nad astuvad, vastame neile kümnekordse jõuga,» teatas Çavuşoğlu Prantsusmaal peetud kõnes pärast sündmusi Hollandis. «Me ei karda neid, kuid nende teguviis on ebainimlik.»

Märke konflikti leevenemisest ei ole. Märulipolitsei oli nädalavahetusel sunnitud Hollandis Rotterdamis kasutama protestijate laiali ajamiseks veekahureid ja hobuseid. Türgi peaminister Binali Yildirim lubas Hollandile vastata samaga. Seejärel isoleeriti Hollandi suursaadiku ja teiste kõrgete diplomaatide elukohad Türgis. Seda põhjendati turvalisuskaalutlustega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles