Venemaa mustas nimekirjas on kaks leedulasest europarlamendi liiget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Jonathan Short/UPPA/Photoshot/Scanpix

Venemaa kandis musta nimekirja isikutest, keda riiki ei lasta, Leedust valitud Euroopa Parlamendi liikmed Laima Andrikienė ja Algirdas Saudargase, kinnitas Leedu välisminister täna.

«Võin kinnitada, et nii see on,» ütles Linas Linkevičius.

Moskva koostas nimekirja ELi poliitikutest, keda riiki ei lubata, 2014. aastal vastuseks Venemaale kehtestatud ELi sanktsioonidele, mis omakorda kehtestatud Venemaa sekkumise tõttu Ukrainas. Andrikienė kuulub Euroopa parlamendi rahvusvahelise kaubanduse komisjoni ja väliskomisjoni, Saudargas tööstus- ja energeetika ning teadus-, haridus-ja kultuurikomisjoni.

Soome meedia kirjutas kahe aasta eest, et mustas nimekirjas on ka konservatiivide auesimees Vytautas Landsbergis, endine peaminister Andrius Kubilius, endine parlamendiliige Arturas Paulaluskas, endine julgeolekujuht Gediminas Grina, europarlamendi liige Petras Auštrevičius, Leedu teleraadiokomisjoni esimees Edmundas Vaitekūnas ning Leedu alaline esindaja ELi juures Jovita Pranevičiūtė-Neliupšienė.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles