Donald Trumpi ükskõiksus teeb Moskvale meelehärmi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tom Szczerbowski/AFP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin tunneb pettumust selle üle, et pärast tema Ameerika Ühendriikide kolleegi Donald Trumpi ametisse astumist liigub kahe suurriigi vaheline diplomaatia teokiirusel.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov lausus, et kuigi pideva meediatähelepanu all on Trumpi väidetav seotus Venemaaga, on Washingtoni ja Moskva vahel olnud seni äärmiselt vähe sisukat suhtlust.

Trumpi kampaanialubadused olid andnud lootust, et sekkumise pärast Ukrainas Venemaale kehtestatud sanktsioonid võidakse tühistada. «Kahjuks puudub meil arusaamine selles osas, millal see dialoog võiks alata,» ütles Peskov CNNile. Ta lisas: Venemaa ise ei sunni kunagi seda teemat päevakorda.

Kaks liidrit pole veel omavahel kohtunud ning on ainult korra telefonis vestelnud – ent väidetavalt olid kõne sisuks vaid Putini õnnitlused Trumpi võidu puhul ning põgus vestlus olukorrast maailmas.

Juba enne novembrikuiseid valimisi olid Trump ja Putin vahetanud omavahel komplimente. Venelase sõnul olevat miljardär väga silmapaistev mees ja enneolematult andekas. Trump omakorda väitis, et Putin on parem riigijuht kui endine Washingtoni peremees Barack Obama.

Trump on ka vihjanud, et tal poleks midagi selle vastu, kui Venemaa aitaks teda võitluses islamiäärmusluse vastu. «Kas ma saan temaga hästi läbi? Mul pole aimugi,» tunnistas ta Putini kohta. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles