Fillonile esitati ametlikud süüdistused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Fillon.
Francois Fillon. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/SCANPIX

Prantsuse erakonna Vabariiklased presidendikandidaadile François Fillon'ile esitati seoses libatöökohtade ja riigi raha väärkasutamise skandaaliga süüdistus mitmes rikkumises, ütlesid Fillon'i advokaat ja prokuratuur täna.

«Talle esitati täna hommikul süüdistused. Istung toodi ettepoole, et see saaks toimuda rahulikus õhkkonnas," ütles advokaat Antonin Lévy. Süüdistuse esitamist kinnitas ka prokuratuuri esindaja Celine Clement-Petremann.

Fillon'i süüdistatakse muu hulgas riigi raha väärkasutamises, riigi raha väärkasutamisest tulu saamises, riigi raha väärkasutamisest osa võtmises ning varade vääriti deklareerimises.

Prantsusmaal on poliitikutel lubatud oma perekonnaliikmeid palgale võtta, kuid nad peavad ametikohal tegema reaalset tööd. Fillon`i vastu esitatud hagis üritatakse selgusele jõuda, kas töökohad, mis ta oma abikaasale ja kahele lapsele võimaldas, olid reaalsed või fiktiivsed.

Fillon'i hagi liigub nüüd juriidiliselt uude etappi. Kandidaat tõrjub süüdistusi ning lubab oma valimiskampaaniat jätkata. Algselt lubas ta loobuda, kui talle esitatakse süüdistus, kuid muutis hiljem meelt. See põhjustas suure lõhe tema erakonnas ning tema kampaania siseringist lahkus mitu inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles