Süüria sõjas on tapetud rohkem kui 800 tervishoiutöötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivakottidega kindlustatud Al-Hakeemi haigla Aleppos.
Liivakottidega kindlustatud Al-Hakeemi haigla Aleppos. Foto: ABDALRHMAN ISMAIL/REUTERS

Süüria sõjas on alates 2011. aastast tapetud rohkem kui 800 tervishoiutöötajat, teatasid uurijad teisipäeval meditsiiniajakirjas Lancet.

Tervishoiutöötajad on surma saanud haiglatele tehtud õhulöökides ja tulistamistes, neid on surnuks piinatud ja hukatud. Tapetutest pea 250 on arstid. Hukkunute seas on palju kiirabitöötajaid ja sõja tõttu inimesi ravinud loomaarste.

Analüütikute hinnangul pole kahtlust, et tegemist on sõjaroimadega, millest suure osa on sooritanud valitsusväed.

Süüria arstidest umbes 15 000 on põgenenud välismaale.

Ajakirjas avaldatud raporti koostas asjatundjate rühm, milles oli esindajaid muu hulgas Liibanonis, Suurbritannias ja Ühendriikides tegutsevatest ülikoolidest ning rahvusvahelistest abiorganisatsioonidest.

ÜRO lasteorganisatsioon UNICEF registreeris läinud aastal 338 rünnakut haiglate ja meedikute vastu. Tervishoiu kokkuvarisemine tähendab, et lapsi sureb ka haigustesse, mis muidu oleksid kergesti ravitavad.

Kuue sõja-aasta järel sõltub kuus miljonit last humanitaarabist. See number on 12 korda suurem kui aastal 2012.

UNICEF-i andmeil hukkus möödunud aastal Süüria sõjas vähemalt 652 last. Lapsi sai mullu surma viiendiku võrra rohkem kui aasta varem. Üle 850 lapse värvati võitlejate ridadesse ehk kaks korda rohkem kui 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles