Tusk: EL ei lase end Briti ähvardustest hirmutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naeratav Briti poliitik Nigel farage
Naeratav Briti poliitik Nigel farage Foto: Jean-Francois Badias/AP/Scanpix

Euroopa Liit ei lase end hirmutada ähvardusest, et Ühendkuningriik on valmis lahkuma Brexiti kõnelustelt ilma leppeta, ütles Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk täna.

«Me ei lase end hirmutada ähvardustega ning võin teile kinnitada, et need lihtsalt ei tööta,» lausus Tusk Euroopa Parlamendi saadikutele.

«Väide, et leppe puudumine on Ühendkuningriigile hea ja ELile halb, tuleb ette võtta,» ütles eesistuja. «Tahan selgelt öelda, et leppe puudumise stsenaarium oleks halb kõigile, kuid eelkõige Ühendkuningriigile.»

Briti peaminister Theresa May ütles jaanuaris, et on pärast kaks aastat kestvaid läbirääkimisi valmis vajadusel Euroopa Liidust lahkuma ilma leppeta. «Kuigi olen kindel, et positiivse leppeni jõudmine on võimalik, siis ütlen võrdväärselt selgelt, et leppe puudumine on Suurbritanniale parem kui Suurbritanniale halb lepe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles