Twitterile tehti laiaulatuslik türgimeelne küberrünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Tim Ireland/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Sotsiaalmeediahiid Twitter kinnitas täna ulatusliku küberrünnaku toimumist, mille raames riputasid türgimeelsed häkkerid kõrge profiiliga kontodele sõnumeid, milles mõisteti hukka «Natsi-Saksamaa» ja «Natsi-Holland».

«Oleme teadlikud probleemist, mis mõjutas täna hommikul mitut kontoomanikku,» ütles Twitteri pressiesindaja. Küberrünnak viidi läbi kolmanda osapoole, populaarse Twitter Counteri, rakenduse kaudu, mille volitused tühistati.

Foto: Kuvatõmmis portaalist

Muuhulgas riputati türgikeelseid sõnumeid ärilehe Forbes, Saksa jalgpalliklubi Borussia Dortmundi, Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni ja Briti tervishoiuministeeriumi konto lehele, nad kõik kasutasid Twitter Counteri rakendust. Sõnumites mainitakse ka 16. aprilli, mil Türgis toimub põhiseadusreferendum, millega tahetakse suurendada presidendi võimutäiust.

Türgi, Saksamaa ja Hollandi vahel puhkes diplomaatiline tüli, kui Saksamaa ja Holland ei lubanud Türgi ametnikke riiki referendumi heaks kihutustööd tegema.

Foto: Kuvatõmmis portaalist

Küberrünnaku keskmes viibiv ettevõte Twitter Counter asub Amsterdamis, kuid selle rünnak ei pruukinud olla vaid sümboolne. Nende programmidesse on ka varem sisse häkitud. 2016. aasta novembris aset leidnud küberrünnaku käigus saadeti kontode nagu Playstation, New Yorker ja Viacom kaudu teistele Twitteri kasutajatele hulganisti rämpsposti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles