Napoli maffia kombitsad ulatuvad ka ülikooli ja krematooriumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kinnipeetavatest Napoli piirkonnas.
Üks kinnipeetavatest Napoli piirkonnas. Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Itaalia politsei vahistas Napoli piirkonnas toimunud reidi käigus kümneid poliitikuid ja ärimehi – selgub, et kohaliku maffia haarmed ulatuvad ka ülikooli arheoloogiaosakonda ja krematoorimisse, vahendab The Local.

Arreteerimiskäsud väljastati kokku 69 kahtlusalusele, keda kahtlustatakse korruptsioonis ja teenete osutamises kurikuulsa Napoli maffia Casalesi kartellile.

Väljaanne La Repubblika kirjeldas juurdlust kui juriidilist maavärinat, mis mõjutab kümneid kohalikke ametnikke Napolist ja selle lähedalasuvast Caserta linnast.

Muuhulgas uuritakse ka Napoli uue konverentsikeskuse Mostra d'Oltremare ehituslepingutega seonduvaid küsimusi, kuid hämarad ehitustehingud kummitavad ka linna kavandatud teist ülikooli ja uut arheoloogiamuuseumit.

Uurimuse all on ka uue krematooriumi ehitamine Pompei linna, mis asub kuulsate Pompeii varemete lähedal.

Kinnipeetute hulgas on väidetavalt ka Pompei piirkonnanõunik ja endine linnapea. Politsei avaldab üksikasjalikuma ülevaate hilisemal pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles