Wilders tänas toetajaid ja lubas võitlust jätkata (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geert Wilders kolmapäevaõhtusel pressikonverentsil.
Geert Wilders kolmapäevaõhtusel pressikonverentsil. Foto: ROBIN UTRECHT/AFP

Hollandi islamivastase Vabaduspartei (PVV) liider Geert Wilders tänas kolmapäeval suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel oma toetajaid ja lubas võitlust jätkata.

"Oleksin parema meelega valimised võitnud ja ise valitsuse moodustanud, kuid me võitsime ikkagi kohti juurde. Me oleme võitjate hulgas teisena. Meie esimene suur tõus. Rutte ei saa minust veel lahti," märkis Wilders.

Wildersi partei on esialgsete tulemuste kohaselt saamas 19 kohta 150-liikmelises Hollandi parlamendis. Varem oli erakonnal 12 kohta.

Peaminister Mark Rutte liberaalne erakond Vabaduse ja Demokraatia Rahvapartei (VVD) tegi valimistel parima tulemuse ja on võtmas 31 kohta, mis tähendab, et kaotati üheksa kohta parlamendis. Kõige enam tõusis roheliste erakond Groenlinks, mis on võtmas 12 lisakohta.

Kõik peavooluparteid, kaasa arvatud Rutte VVD, on välistanud Wildersiga koalitsiooni astumise.

Wilders kinnitas sellest hoolimata, et partei on valmis uue valitsusega koostööd tegema, kui seda soovitakse ja eesmärgid ühtivad nende vaadetega.

"Me oleme valmis ka valitsusse minema, kui meid kutsutakse. Kui seda aga ka ei juhtu, siis me toetame valitsust, kus peame vajalikuks ja kui eesmärgid on meie jaoks olulised," ütles Wilders.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles