Vene propagandakanal RT hakkab oma sõnul libauudiseid paljastama (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pioneerikostüümis tüdrukud Krimmis Simferopolis.
Pioneerikostüümis tüdrukud Krimmis Simferopolis. Foto: MAX VETROV/AFP/Scanpix

Vene riiklik telekanal RT, mida Lääs süüdistab sageli Kremli propaganda edastamises, käivitas eile libauudiste paljastamise algatuse.

RT teatel on tema uue internetiplatvormi eesmärk võidelda väärinformatsiooniga olukorras, kus kogu maailmas levitatakse üha rohkem valesid.

Oma sõnul astub kanal välja, et eraldada faktid pettusest, kuigi Lääne ametnikud süüdistavad teda propagandakampaanias, et mätsida kinni Kremli süüteod Ukrainas ja Süürias ning sammud demokraatia õõnestamiseks.

Moskva tõrjub raevukalt libauudiste ja valeinfo levitamise süüdistusi ning ka Vene välisministeerium on tulnud välja algatusega Venemaa kohta avaldatavate ebatõdede paljastamiseks.

RT-i veebilehe «FakeCheck» esimeseks sihtmärgiks olid aktivistide saated Süüriast Aleppo linnast, kui valitsusväed seda Venemaa toel piirasid, ja Oscariga pärjatud dokumentaalfilm vabatahtlikest päästjatest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles