EL: Lääne-Balkani ühisturg võib aidata luua 80 000 uut töökohta

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Johannes Hahn neljapäeval Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos.
Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Johannes Hahn neljapäeval Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liit

Euroopa Liit julgustas neljapäeval Lääne-Balkani riike looma ühisturgu, mis võiks Brüsseli hinnangul aidata luua piirkonnas 80 000 uut töökohta.

"Lühi- ja keskpikas perspektiivis võib see luua ...piirkonnas üle 80 000 uue töökoha," ütles Euroopa Komisjoni laienemisvolinik Johannes Hahn Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos ajakirjanikele.

Hahn kohtus Sarajevos EL-i pürgiva Lääne-Balkani kuuiku - Albaania, Bosnia, Kosovo, Makedoonia, Montenegro ja Serbia - peaministritega.

Volinik ülistas valitsusjuhtide algatust luua piirkondlik ühisturg, mis tähendab tema sõnul "barjääride eemaldamist kaupade ja teenuste vabalt liikumiselt".

"See on jõuline panus edasise EL-i suunalise lõimumise ettevalmistustesse," lausus Hahn.

EL-i välispoliitikajuht Federica Mogherini külastas märtsi algul Lääne-Balkani riike ja hoiatas hiljem, et piirkond võib muutuda malelauaks suurvõimude käes ning etnilised ja territoriaalsed pinged regioonis on "äärmiselt ohtlikud".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles