Pakistan süüdistab Facebooki usupilkamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedia vastaste meeleavaldus Islamabadis tänavu märtsis.
Sotsiaalmeedia vastaste meeleavaldus Islamabadis tänavu märtsis. Foto: AAMIR QURESHI/AFP/Scanpix

Pakistan teatas, et palus sotsiaalportaalil Facebook uurida väidetavalt blasfeemilist sisu, mida riigi moslemiriigi kodanikud on võrgustikus avaldanud.

Siseministeeriumi väitel nõustus Facebook saatma Pakistani oma meeskonna, mis tegeleks portaali sisu kohta tekkinud kaebustega.

Blasfeemia on riigis väga tundlik teema. Kriitikute sõnul lubavad seda käsitlevad seadused – mis näevad osadel juhtudel ette ka surmanuhtluse – mugavalt alla suruda riigis elavaid vähemusi.

Varem sel nädalal kuulutas peaminister Nawaz Sharif, et toetab täielikult laialdast kampaaniat usku pilkava sotsiaalmeedia vastu. Oma Twitteri-kontol nimetas ta blasfeemiat andestamatuks üleastumiseks.

Paar päeva hiljem väitis sama siseminister Chaduhry Nisar. «Facebook ja teised teenusepakkujad peaksid jagama meiega infot nende inimeste kohta, kes on blasfeemiliste materjalide taga,» lausus ta.

Facebook avaldas, et suhtub Pakistani palvesse hoolega – pidades samas silmas oma kasutajate privaatsust ja õigusi. Portaal ei kinnitanud väidet, nagu ta saadaks riiki oma meeskonna.

Pakistan blokeerib sageli ligipääsu pornograafilistele ja islamivastase sisuga veebisaitidele. Aastal 2010 blokeeris kohus juurdepääsu ka Facebooki – põhjuseks prohvet Muhamedist avaldatud pilapildid. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles