Saksa linn keelustas Erdoğani toetajate miitingu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üritusel esinema pidanud Mehdi Eker.
Üritusel esinema pidanud Mehdi Eker. Foto: Claudio Bresciani/AFP/Scanpix

Hannoveri linn keelas eile ära Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani toetajate poliitkohtumise.

Samm võib viia niigi pingestunud Saksa-Türgi suhete edasise teravnemiseni. Mitu Saksa omavalitsust on keelanud Türgi ministrite kampaaniaüritused enne 16. aprilli referendumit Türgi presidendi volituste suurendamise üle.

Saksamaal elab suur türklaste kogukond. Türgi võimuerakonna Õigluse ja Arengu Partei (AKP) liikmete kampaaniaüritused on tekitanud diplomaatilise kriisi Türgi-Hollandi suhetes.

«Tahan teha selgeks, et me ei taha meie linnas selliseid valimiskohtumisi,» ütles Alam-Saksi liidumaa 500 000 elanikuga linna meer Stefan Schostok. «Linnapeana keeldun lubamast Türgi sisekonflikti toomist meie linna,» lausus ta.

Hannoveri raekoja sõnul taotles rahvakogunemiseks luba Euroopa türklastest demokraatide liit (UETD) ametliku eesmärgiga arutada kohalikke türklaste jaoks tähtsaid küsimusi.

Pärast seda kui linnavalitsus avastas, et üritusel pidi esinema AKP üks asepresidente Mehmet Mehdi Eker, otsustati kohtumine ära keelata. Eker on referendumi eel Saksamaal juba mitmel kampaaniaüritusel esinenud.

Türgi võimud on reageerinud kampaaniaüritustega seotud äraütlemistele vihaselt, nimetades Hollandi ja Saksa võimude käitumist natslikuks ja ähvardades muuhulgas öelda üles Euroopa Liiduga sõlmitud rändelepe.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles