Süüria: lasime alla Iisraeli sõjalennuki (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lennuväe hävitaja F-15.
Iisraeli lennuväe hävitaja F-15. Foto: AMIR COHEN/REUTERS/Scanpix

Süüria armee teatas täna, et tulistas alla riigis Palmyra lähedal õhurünnakuid sooritanud Iisraeli sõjalennuki ning tabas veel teist.

«Meie õhukaitse tulistas okupeeritud territooriumi kohal alla ühe lennuki, tabas teist ja sundis ülejäänud põgenema,» seisis armee riikliku uudisagentuuri Sana vahendatud avalduses.

Iisraeli sõjavägi teatas, et nende lennukid sooritasid küll Süürias mitu rünnakut, kui ühtegi neist pole alla tulistatud. Nende raketikaitsesüsteem Arrow-3 olevat lähenenud raketi enne lennukini jõudmist hävitanud. BBC andmeil oli see esimene kord, kui süsteemi lahingolukorras katkestatud. 

Iisraeli armee väitel olid rakettide väljatulistamise ajal nende lennukid juba tagasi kodumaises õhuruumis.

Regulaarseid tulevahetusi Iisraeli ja Süüria piiril on tulnud ette alates Süüria kodusõja puhkemisest aastal 2011. Väidetavalt Iisraeli korraldatud lühilöögid on tabanud mitut sihtmärki – ametlikult selleks, et hävitada islamiliikumise Hezbollah' relvasaadetisi.

Samal ajal on Süüriast tulistatud mürsud maandunud Iisraeli territooriumil. Samuti on riik varemgi tulistanud juudiriigi lennukeid – teadaolevalt pole ükski rakett tabanud.

Nüüdne juhus on erakordne ka selle poolest, et Iisrael tunnistas ametlikult oma lennukite tegevust Süürias. 

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles