USA: meie kannatus Põhja-Koreaga on katkenud (34)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rex Tillerson Lõuna-Koreas.
Rex Tillerson Lõuna-Koreas. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide välisminister Rex Tillerson teatas Lõuna-Koreas visiidil viibides, et Washingtoni strateegiline kannatlikkus totalitaarse Põhja-Korea suhtes on otsa saanud.

Tillerson ütles, et kõik võimalused on kaalumisel – nende seas nii diplomaatilised, majanduslikud kui sõjalised meetmed.

«Kindlasti me ei taha, et asjad jõuaksid sõjalise konfliktini,» vastas minister palve peale täpsustada. «Ent kui nende relvaprogrammist lähtuv oht kerkib tasemeni, mis nõuab meie arust sekkumist – siis see võimalus on laual,» lisas ta. 

Tillerson kutsus üles Hiinat kehtestama täiel määral ÜRO poolt määratud sanktsioone Põhja-Korea suhtes. Washington on varemgi süüdistanud Pekingit selles, et ei tee piisavalt diktatuuririigi korralekutsumiseks.

Hiina on aga oma traditsioonilist liitlast jätkuvalt toetanud ning kardab, et režiimi kukkudes tekiks tema piiri taha kaos. 

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles