Ülima Tõe sekt jätkab tegevust põranda all

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. august 1995: Ülima Tõe sekti juht Shoko Asahara toimetatakse Tokyo kohtust politseihoonesse.
16. august 1995: Ülima Tõe sekti juht Shoko Asahara toimetatakse Tokyo kohtust politseihoonesse. Foto: Koji Sasahara / AP / Scanpix

Apokalüptilise Aum Shinrikyo sekti liikmed pihustasid hommikuse tipptunni ajal Tokyo metroosse surmavat närvigaasi sariini. See oli kõige ohvriterohkem terrorirünnak tänapäeva Jaapanis, mis algatas ülemaailmse debati terroristlike rühmituste keemiarelvade kasutamise üle.

Aum Shinrikyo (jaapani keeles «tõe kuulutamine» – toim) täna 22 aastat tagasi toime pandud rünnakus hukkus 13 inimest, enam kui 50 sai tõsiseid püsivaid kahjustusi ja tuhanded kaotasid ajutiselt nägemise. Paljud kannatanud kurdavad siiani kehva nägemise, kõnehäirete ja jõuetuse üle.

Koordineeritud rünnakus läbistasid viis sektiliiget metallotstega vihmavarjusid kasutades taskutesse peidetud kilekotid, mis sisaldasid vedelat sariini, mis kokkupuutel õhuga aurustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles