KOHALIK VAADE. Hispaania verised traditsioonid

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal jõudis uudistesse taas matadoor Juan Jose Padilla: 2001. aastal võitluse käigus peaaegu surma saanud, 2011. aastal ühe silma kaotanud ja ühest kõrvast kurdiks jäänud härjavõitleja sai 12. märtsil Valencias loomalt taas tõsiselt sugeda. Isegi tema klaassilm kukkus välja.
Möödunud nädalal jõudis uudistesse taas matadoor Juan Jose Padilla: 2001. aastal võitluse käigus peaaegu surma saanud, 2011. aastal ühe silma kaotanud ja ühest kõrvast kurdiks jäänud härjavõitleja sai 12. märtsil Valencias loomalt taas tõsiselt sugeda. Isegi tema klaassilm kukkus välja. Foto: AFP / Scanpix

Kas hispaanlased on loomade suhtes kuidagi eriliselt julm rahvas? Selline arusaam paistab ülejäänud maailmas igatahes valitsevat ning sel on ka omad põhjused.

Esiteks võib välja tuua härjajooksud, mille etaloniks on 7. juulil Hispaania põhjaosas Pamplonas Püha Fermíni auks korraldatav kuulus pidustus.

Kaalukaim tõend aga, et Hispaania on loomade suhtes julm paik, ei ole mitte härjajooksud, vaid arvukad kohalikud tavad, kus usuliste pidustuste raames loomi julmalt koheldakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles