Türgi minister: Euroopas algavad varsti pühasõjad (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu.
Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu. Foto: Elyxandro Cegarra/AP/Scanpix

Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu väitis, et Euroopas algavad peagi pühasõjad, hoolimata Geert Wildersi kaotusest Hollandi parlamendivalimistel, vahendab The Independent.

Çavuşoğlu ei tervitanud Hollandi paremtsentristliku partei VVD juhi Mark Rutte valimisvõitu.

«Nüüd, kui Hollandi valimised on läbi, on näha, et sotsiaaldemokraatide ja fašistliku Wildersi vahel ei ole mingit erinevust,» teatas välisminister väljaandele Hürriyet.

«Neil kõigil on sama mentaliteet. Kuhu te lähete? Kuhu te Euroopa viite? Te olete alustanud Euroopa lagundamist. Te veate Euroopa sügavikku. Varsti algavad Euroopas pühasõjad,» sõnas Çavuşoğlu.

Wilders üritas Hollandi ja Türgi diplomaatilisi pingeid enda anti-islamistliku valimiskampaania heaks ära kasutada, juhtides Türgi suursaatkonna ees väikest meeleavaldust ja nimetades Türgi presidenti diktaatoriks.

Wildrsi Vabaduspartei jäi valimistel 20 parlamendikohaga teiseks.

Internetis on aga hakanud levima postitused «Te saate väikse Ottomani kõrvakiilu, näeme 16. aprillil» hashtagidega #NatsiSaksamaa ja #NatsiHolland, vihjates 16. aprillil eesootavale referendumile Türgi presidendi võimu laiendamiseks.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles