Venemaa maksis Valge Maja nõunikule 67 000 dollarit (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Flynn Trump Toweris.
Mike Flynn Trump Toweris. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Vene firmad maksid endisele Valge Maja julgeolekunõunikule Mike Flynnile enne 2016. presidendivalimisi 67 000 dollarit, vahendab Radio Free Europe/Radio Liberty.

Eile Ühendriikide demokraadist kongresmeni avalikustatud dokumendid paljastavad, et Flynn sai 2015. aasta detsembris paar kuud enne Trumpi kampaanianõunikuks hakkamist Vene telekanali RT käest 33 750 dollarit, et Moskvas toimunud üritusel osaleda.

USA Marylandi osariigi esindaja Elijah Cummingsi sõnul võib finantssuhe RT-ga rikkuda konstitutsioonipunkti välisvalitsustelt kingituste vastuvõtmise kohta.

Cummings avalikustas dokumendid, et uurida Flynni tegevust enne Trumpi kampaanianõunikuks hakkamist.

Flynn vabastati eelmisel kuul rahvusliku julgeolekunõuniku kohalt, kuna oli andnud valeinfot kohtumise kohta Vene suursaadikuga. Flynni sidemeid Venemaaga on kinnitanud ka FBI, mis käsitleb seda osana uurimusest Trumpi administratsiooni võimalikest sidemetest Venemaaga.

Hiljuti avalikustatud dokumendid näitavad, et RT – mis on Ühendriikide luureteenistuste hinnangul Vene valitsuse propaganda hääletoru – maksis kinni ka Flynni ja ta poja luksussviidi ja muud kulutused Moskva külastuse ajal.

Televisioonigala ajal istus Flynn Vene president Vladimir Putini kõrval.

Lisaks sellele maksid kaks Vene firmat Flynnile ka 11 250 dollarit Washingtonis ettevõtetes kõnelemise eest.

Cummingsi sõnul rikub Flynni Moskva-visiidi rahastamine USA põhiseaduse punkti, mis keelab endistel sõjaväelastel välisriikidelt kingituste vastuvõtmise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles