ÜRO kutsus Afganistani tegelema äärmuslastest tulenevate ohtudega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani liikmed.
Talibani liikmed. Foto: Reuters / Scanpix

ÜRO Julgeolekunõukogu kutsus Afganistani valitsust tegelema "murettekitavate ohtudega" riigi julgeolekule ja stabiilsusele, mida kätkevad endas Taliban, Al-Qaeda, Islamiriik ja teised äärmusrühmitused.

Julgeolekunõukogu kiitis reedel üksmeelselt vastu võetud resolutsioonis heaks ÜRO poliitilise missiooni pikendamise Afganistanis 2018. aasta 17. märtsini.

Nõukogu liikmed väljendasid resolutsioonis tõsist muret Islamiriigiga seotud rühmituste kohalolu ja potentsiaalse kasvu üle Afganistanis, kuna see on "tõsiseks ohuks Afganistani ja regiooni teiste riikide julgeolekule".

Julgeolekunõukogu kordas oma toetust Afganistani kaitseväele ja julgeolekujõududele "nende võitluses terrorismi ja vägivaldse ekstremismi vastu".

Resolutsioonis kutsuti Afganistani valitsust jätkama tegutsemist terrorirühmituste ja neist tulenevate ohtude vastu ning lubati selleks ka rahvusvahelist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles