Galerii, video: Politsei arreteeris Pariisi lennujaamatulistaja isa ja venna (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis Orly lennujaamas tulistati surnuks mees, kes üritas krabada lennujaamas valvanud sõduri relva, teatasid Prantsuse ametivõimud. Siseministeeriumi esindaja teatel põgenes relva võtnud mees lennujaama kauplusse, kus ta maha lasti. Keegi teine vahejuhtumis viga ei saanud.

Prantsuse ametiisikute teatel oli neljakümnendates eluaastates mees radikaliseerunud moslem. Enne Orly vahejuhtumit haavas kahtlusalune Pariisi põhjapoolses eeslinnas liikluspolitseinikku ja röövis relva ähvardusel auto. Nüüdseks on kinni peetud mehe isa ja vend, teatas Pariisi prokuratuur.

Pariisi lennujaamade valitsuse teatel on Orly lennujaam täielikult evakueeritud ning kõik saabuvad ja lahkuvad lennud on suunatud Charles de Gaulle´i lennuväljale. Orly lennujaamast on evakueeritud tuhanded inimesed.

Käimas on julgeolekuoperatsioon ja sündmuskohale on toodud pommirühm. Maha lastud mees oli siseminister Bruno Le Roux sõnul luureteenistustele tuttav. Võimud kahtlustavad, et sama mees tulistas hommikul Pariisi põhjapoolses eeslinnas rutiinse kontrolli ajal liikluspolitseinikku ja ärandas relva ähvardusel auto.

Pariisi prokuratuur algatas seoses vahejuhtumiga terroriuurimise.

Orly on Pariisi suuruselt teine lennujaam.

Läinud kuul tulistati meest, kes ründas nugadega Pariisi Louvre’i muuseumi valvanud sõdureid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles