Põhja-Korea teatas uue raketimootori katsetamisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koreas kuu alguses aset leidnud raketiõppused.
Põhja-Koreas kuu alguses aset leidnud raketiõppused. Foto: KCNA/Reuters

Põhja-Korea katsetas uut suure jõudlusega raketimootorit, teatas pühapäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

Katset isiklikult jälginud riigi liider Kim Jong-un rõhutas, et "maailm saab peagi tunnistajaks epohhiloovale võidule, mille me täna saavutasime".

"Uuetüübilise suure jõudlusega mootori arendamine ja valmimine aitab rajada teadusliku ja tehnoloogilise baasi muu hulgas satelliitrakettide väljatöötamisele," kirjutas KCNA.

Pinged Korea poolsaarel on kerkinud "üsna ohtlikule tasemele", hoiatas laupäeval Pekingisse visiidile saabunud USA välisminister Rex Tillerson, lubades, et USA teeb Põhja- Korea probleemi lahendamiseks Hiinaga koostööd.

"Usun, et me jagame seisukohta, et pinged poolsaarel on kerkinud üsna kõrgele ja olukord on eskaleerunud ohtlikule tasemele," ütles Tillerson pärast kohtumist Hiina välisministri Wang Yiga. "Teeme koostööd, et üritada veenda Pyongyangi valitsust valima teist kurssi ja eemalduma tuumarelva väljatöötamisest."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles