Damaskust raputasid rängad lahingud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsu- ja tolmupilved Damaskuse kohal
Suitsu- ja tolmupilved Damaskuse kohal Foto: AMER ALMOHIBANY/AFP/Scanpix

Süüria pealinna idaosa raputasid pühapäeval rängad lahingud, kui mässulised ja džihadistid püüdsid üllatusrünnakuga valitsusvägede vastu Damaskuse kesklinna poole läbi murda.

Rünnak leidis aset vaid mõni päev enne ÜRO vahendatavate rahukõneluste järjekordset vooru Genfis, kus üritatakse leida lahendust kuus aastat kestnud konflikti lõpetamiseks.

Mässulised ja valitsusväed leppisid detsembris kokku vaenutegevuse peatamises, kuid lahingud on jätkunud kogu riigis, sealhulgas pealinnas.

Kogu Damaskuses oli kuulda pidevat raskerelvade- ja snapirituld, kui Al-Qaedaga seotud Fateh al-Shami Rindele lojaalsed jõud linna alustasid rünnakut režiimivägede positsioonidele linna idaosas.

Rünnak algas varahommikul kahe autopommi- ja mitme suitsiidirünnakuga Jobari piirkonnas, ütles vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus juht Rami Abdel Rahman.

Mässulised hõivasid mitu hoonet Jobaris ja liikusid edasi Abbassiidide väljaku poole. Neil õnnestus enda kätte saada ka osa suurest bussijaamast, kuni valitsusväed nad tagasi tõrjusid.

«Pärast opositsioonivõitlejate algset edu, sai režiim oma šokist üle ja alustas vastupealetungi,» lisas ta.

Hämaruse saabudes põõrasid mässulised oma pilgu Damaskuse kirdepiirkonna Qabuni, linnajao poole mida viimastel nädalatel on pommitanud president Bashar al-Assadile lojaalsed väed.

«Mässulised soovivad liita oma territooriumi Jobaris Qabuniga, er murda seal valitsuse piiramisrõngas,» lisas Abdel Rahman.

Režiimi sõjalennukid on hommikust alates sooritanud mässuliste positsioonidele üle 30 õhulöögi, märkis ta.

Riigimeedia kirjutas, et sõjavägi on edukalt peatanud terroristide rünnakud sõjaväepostidele ja elamupiirkondadele Jobaris.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles