Liibüa rannikuvetest toodi kaldale 3000 ebaseaduslikku sisserändajat (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt Sudaani ja Bangladeshi päritolu sisserändajad märtsi alguses päästelaeva pardal.
Peamiselt Sudaani ja Bangladeshi päritolu sisserändajad märtsi alguses päästelaeva pardal. Foto: Santi Palacios/AP

Liibüa rannikuvetest toodi pühapäeval kaldale 3000 Euroopasse pürginud ebaseaduslikku sisserändajat, teatas Itaalia piirivalve.

"Pärast paari rahulikku päeva on migrandid taas suurel arvul liikvele läinud kasutades ära soodsamaid ilmaolusid," ütles piirivalve eestkõneleja.

Kokku pidi Itaalia piirivalve korraldama 22 eraldi päästeoperatsiooni.

Rändeohvrite arv tõusis eelmisel aastal järsult, sest inimsmugeldajad saadavad migrante üha ohtlikumatele merereisidele, eriti Vahemerel, selgus ÜRO reedel avaldatud Rahvusvahelise Rändeorganisatsiooni (IOM) andmeist.

IOM-i andmetel sai 2016. aastal kogu maailmas surma 7763 migranti, 2015. aastaga võrreldes on ohvrite arv tõusnud 27 protsenti. Tollal oli hukkunuid 6107.

Kaks kolmandikku surmajuhtumitest on leidnud aset Vahemerel. Teel Põhja-Aafrikast, Türgist ja Lähis-Idast Euroopasse sai mullu surma 5098 inimest, näitab IOM-i Berliinis asuva andmeanalüüsikeskuse kogutud teave.

Üle Vahemere üritas 2016. aastal Euroopasse tulla 363 348 inimest. 2015. aastal oli näitaja üle miljoni. Ületamist üritanute arvu vähenemine omistati suuresti EL-i ja Türgi rändeleppele.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles