Filipiinide president: meie Euroopa kriitikud on sõgedad (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte
Filipiinide president Rodrigo Duterte Foto: Aaron Favila/AP/Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte nimetas  tema narkosõda kritiseerinud Euroopa Parlamendi saadikuid sõgedateks ja lubas taas, et kõik uimastikaubitsejad tapetakse.

Euroopa Parlament mõistis eelmisel nädalal hukka kohtuväliste tapmiste suure arvu Duterte sõjas uimastiäri vastu.

«Ma ei saa neist sõgedatest aru. Mida te üritate meile peale suruda? Miks te ei tegele oma asjadega?» ütles Birmas visiidil viibinud Duterte, kes kasutab oma kriitikute vastu sageli vandesõnu ja solvanguid.

Eelmise aasta keskel ametisse astunud Duterte juhib halastamatut kampaaniat ebaseadusliku uimastiäri vastu, mis tema sõnul ähvardab muuta Filipiinid narkoriigiks. Politsei on teatanud üle 2500 inimese tapmisest, inimõiguslaste sõnul on narkosõjaga seotud veel üle 5000 surma.

Europarlament kiitis möödunud nädalal heaks resolutsiooni, milles mõisteti hukka Duterte narkosõjas aset leidvate seadusväliste tapmiste arv. Saadikud ärgitasid ÜRO inimõigusnõukogu asuma uurima Duterte narkosõda ning väljendasid muret riigipea teate pärast, milles viimane ütles, et kavatseb ennistada surmanuhtluse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles