Prantsuse presidendikandidaadid väitlevad esimeses teledebatis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) juht, presidendikandidaat Marine Le Pen.
Prantsusmaa paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) juht, presidendikandidaat Marine Le Pen. Foto: JEAN CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP/Scanpix

Prantsuse presidendivalimiste viis juhtivat kandidaati kohtuvad esmaspäeval teledebatis, mis korraldatakse esimese valimisvooru eel esmakordselt.

Kuu aega enne valimisi on paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) juhi Marine Le Peni ja tsentrist Emmanuel Macroni toetus peaaegu võrdne, viimane uuring näitas, et Marconil on enne 23. aprilli esimest valimisvooru Le Peni ees pooleprotsendine edumaa.

Lisaks Le Penile ja Macronile osalevadc debatis ka konservatiiv François Fillon, sotsialist Benoit Hamon ja vasakäärmuslane Jean-Luc Melenchon.

Kõik 11 presidendikandidaati saavad võimaluse osaleda järgmisel debatil 4. aprillil. Senistel valimistel on teledebatte korraldatud vaid kahe teise vooru pääsenud kandidaadi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles