Iraagi peaminister: Trump on rohkem keskendunud terroritõrjele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Iraagi peaminister Haidel al-Abadi kohtumisel Valges Majas.
USA president Donald Trump ja Iraagi peaminister Haidel al-Abadi kohtumisel Valges Majas. Foto: AFP / Scanpix

USA uus administratsioon tundub olema rohkem keskendunud võitlusele terrorismi vastu kui eelmine, ütles Iraagi peaminister Haider al-Abadi esmaspäeval pärast kõnelusi Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga.

Abadi kohtus Trumpiga Valges Majas USA Iraagi-sissetungi 14. aastapäeval ja kaks päeva enne seda, kui Washingtonis arutatakse ministrite tasemel kohtumisel sõda äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

Abadi avaldas lootust, et USA kiirendab abi Iraagi vägedele, kes peavad võitlust Mosuli vabastamiseks džihadistide käest.

"Ma arvan, et see administratsioon tahab olla rohkem seotud võitlusega terrorimi vastu. Ma tunnen erinevust silmitsiolemises terrorismiga," ütles Abadi USA rahuinstituudis esinedes.

Trump märkis varem, et "me poleks pidanud kunagi lahkuma" Iraagist.

Trump toetas USA vägede lahkumist 2009. aastal ning rõhutas eelmisel aastal valimiskampaania ajal, et Ühendriigid poleks üldse pidanud Iraaki tungima.

"Me mõtleme midagi välja. Ma pidasin silmas, et me peame ISIS-est lahti saama," sõnas Trump, kasutades äärmusrühmituse Islamiriik teist nimekuju. "Me saame ISIS-est lahti."

Iraagi väed alustasid pealetungi Mosuli tagasivallutamiseks mullu oktoobris. USA-juhitav koalitsioon on toetanud neid õhulöökidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles