Ivanka Trump saab Valges Majas oma kontori ja juurdepääsu salainfole (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Ivanka Trump
Donald Trump ja Ivanka Trump Foto: TNS/Orlando Sentinel/TNS/Sipa USA/Scanpix

Võrguväljaande Politico ja AFP teatel saab USA presidendi Donald Trumpi tütar Ivanka Trump Valgesse Majja oma kontori ja juurdepääsu infole, mis on mõeldud presidendi lähimatele kaastöötajatele.

Poliitikaekspertide sõnul näitab see samm, et USA «esitütrest» saab mitteametlikult oma isa nõunik, sest ta ei ole Valge Maja töötajate nimekirjas ja ta ei saa seal palka, kuid ta ülesandeks on olla oma isa «silmadeks ja kõrvadeks».

Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: JIM_BOURG/REUTERS/Scanpix

Politicole intervjuu andnud advokaadi Jamie Gorelicki arvates järgib Ivanka Trump samasid reegleid, mis on kehtestatud Valge Maja nõunikele.  

«USAs on see täiesti uus, et võimul oleva presidendi tütar on oma isa nõunik, olgugi et mitteametlikult ja et ta osaleb aktiivselt poliitikas,» selgitas Gorelick.

Trumpi tütar on alates möödunud aasta valimiskampaaniast olnud aina enam oma isa sündmustel ja kohtumistel ning meedia arvates on USA esileedi roll hoopis Ivanka Trumpil, mitte president Trumpi abikaasal Melania Trumpil.

Alates jaanuarist on Ivanka Trumpi nähtud mitmetel kohtumistel, mis ta isal on olnud kas teiste riigi juhtide või USA kõrgete ametnike ja sõjaväelastega. Möödunud nädala lõpul külastas USAd Saksamaa kantsler Angela Merkel ja ka siis oli Ivanka Trump nõupidamislaua taga.

Angela Merkel ja Ivanka Trump
Angela Merkel ja Ivanka Trump Foto: Pat Benic/SIPA/Pat Benic/SIPA/Scanpix

Ivanka Trumpi esindaja teatel ollakse Valges Majas valmis, et «esitütre» töötamine seal võib mõningaid moraalseid probleeme tekitada, samas Ivanka Trump ei näe oma isa heaks töötamises probleemi, sest ta on töötanud The Trump Organizationis aastaid.

Ivanka Trumpi abikaasa Jared Kushner on oma äia Donald Trumpi ametlik nõunik, samas ei ole Ivanka Trumpil ega ta mehel varasemast poliitnõuniku kogemust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles