Mässulised alustasid uut rünnakut Damaskusele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus Damaskuses.
Plahvatus Damaskuses. Foto: AMER ALMOHIBANY/AFP/Scanpix

Süüria mässulised ja islamistid alustasid täna uut rünnakut pealinna Damaskuse idaosale, kus valitsusväed nende eelmise rünnaku kahe päeva eest tagasi lõid, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus juhi Rami Abdel Rahmani sõnul kärgatas päikesetõusul ilmselt mässuliste autopomm, mille sihtmärgiks oli režiimivägede positsioon Jobari ja Qabuni linnajao vahel. Damaskuse idaosast võis näha tõusmas suitsusambaid.

Mässulised üritavad ühendada enda kontrollitud osa Jobarist Qabuni linnajaoga. Süüria õhujõud vastasid mässuliste pealetungile pommidega, mässulised avasid mürsutule Jobari lähistel asuvate Abbasidi ja Tijara linnajao pihta, lausus Rahman.

Jobaris tegutsevad islamistlik mässuliste rühmitus Faylaq al-Rahman ning Al-Qaeda endine haru Süürias Fateh al-Shami Rinne. Faylaq al-Rahman teatas teisipäeval pealinna idaosas toimuva lahingu teisest etapist.

Pärastlõunaks teatas rühmitus Ahrar al-Sham, et selle võitlejad olid hõivanud Qabuni ja Jobari vahel asuva tekstiilivabriku.

Teisipäeval puhkenud vägivald on teine laine pealetungis, mis algas nädalavahetusel.

Pühapäeval ja esmaspäeval toimunud lahingutes hukkus vähemalt 72 võitlejat, kellest 38 olid valitsusväelased ja 34 mässulised ning džihadistid, teatas vaatluskeskus.

Genfis jätkuvad 23. märtsil Süüria rahukõnelused. Pole teada, kuidas käimasolev pealetung läbirääkimiste kulgu mõjutab.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles