Demokraatide senaator: Trump peab varsti ametist lahkuma (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dianne Feinstein.
Dianne Feinstein. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

Demokraatide senaator Dianne Feinstein väitis, et Donald Trump peab varsti presidendiameti maha panema, vahendab The Independent.

Feinstein sõnas, et Donald Trump loobub ametist enne, kui tema vastu suunatud uurimused ta lahkuma sunnivad.

«Me teame, et ta rikub iga päev seadust. Tal on ilmselgeid sidemeid Venemaaga. Nii paljud asjad, mida ta teeb, on põhiseadusega vastuolus. Kuidas me ta ametist tagandatud saame?» küsis üks Los Angelese meeleavaldaja 83-aastase veteranpoliitiku käest.

Feinstein vihjas, et teab rohkem, kui hetkel öelda võib, ja vastas: «Meil tegelevad sellega paljud inimesed. Ma arvan, et ta lahkub ise.»

Senaator tõi esile mitu Trumpi äriimpeeriumit puudutavaid huvide konflikte, kuid keeldus ütlemast, kas president on teinud midagi, mille alusel on võimalik teda ametist tagandada.

Feinstein kommenteeris ka Trumpi poegade hiljutist ärireisi Dubaisse, mida rahastati valitsuse eelarvest: «Ma arvan, et poegade saatmine valitsuse rahadega välisriiki majanduslikke tehinguid sooritama ei tohiks olla lubatud,» sõnas Feinstein. «Me töötame praegu eelnõu kallal, mis selle keelaks.»

Demokraat ei ole aga esimene, kes on vihjanud, et Trump võib ise ametist loobuda. Vasakpoolne filmitegija Michael Moore, kes Trumpi valimisvõitu ennustas, arvas, et Trump võib loobuda enne ametisse vannutamist. Ta eksis.

Paljud kommentaatorid on arvanud, et Trump kõrvaldatakse mingil hetkel ametist.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles