Prantsuse uueks siseministriks määrati Matthias Fekl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Le Roux.
Bruno Le Roux. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Prantsuse president François Hollande nimetas uueks siseministriks senise asekaubandusministri Matthias Fekli, sest Bruno le Rouxile esitati tagasiastumispalve tütarde tööle võtmise tõttu.

Prantsuse siseminister Bruno Le Roux kutsuti täna peaministri vaibale, et rääkida teadetest, et minister oli oma teismelised tütred suvevaheajal tööle võtnud, vahendab France24.

Hollande'i sõnul kiitis ta Le Roux tagasiastumispalve heaks pärast teisipäeval toimunud omavahelist kohtumist.

Fekl hakkab korraldama Prantsusmaa võitlust islamiäärmusluse, seadusvastase immigratsiooni ja muude kuritegude vastu.

Praegune valitsus lahkub ametist pärast mais toimuvat presidendivalimiste teist vooru, sest Hollande ei kandideeri.

Prantsuse presidendivalimiste ajal on pereliikmete tööle võtmine saanud põletavaks teemaks. Esialgu sattus korruptsiooniskandaali vabariiklaste kandidaat Francois Fillon, keda süüdistatakse oma naisele ja lastele palga maksmises töö eest, mida nad ei teinud.

Nüüd aga teatas satiiriline telesõu Quotidien, et Le Roux võttis mitmel korral oma teismelised tütred parlamendiassistentidena tööle.

«Mu tütred on minu heaks töötanud. Eriti koolivaheajal, kuid mitte kunagi püsivatel alustel,» vahendas Quotidien poliitiku sõnu.

Telekanal TMC teatas eile õhtul, et sotsialistist minister sõlmis aastatel 2009-2016 tütardega mitu lühiajalist töölepingut, mille eest nad teenisid kokku 55 000 eurot.

Le Roux, kes oli eelnevalt olnud sotsialistliku partei esimees, määrati detsembris siseministriks seoses Cazeneuve lahkumisega peaministri kohale.

Prantsuse finantsprokuröri büroo, mis avas ka Filloni osas juurdluse, ei olnud Le Roux` osas kommentaaride jagamiseks kättesaadav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles