Türgi taotleb USA sülearvutikeelu tühistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi transpordiminister Ahmet Arslan.
Türgi transpordiminister Ahmet Arslan. Foto: OZAN KOSE/AFP/Scanpix

Türgi teatas täna, et palub Ühendriikidel tühistada keeld, mille kohaselt kümnest Türgi, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika lennujaamast väljuvatel lendudel on keelatud pardale kaasa võtta telefonist suuremaid elektroonilisi seadmeid.

«Rõhutame eriti, kuidas see tuleb kahjuks reisijatele ning taotleme keelu tühistamist või leevendamist,» ütles transpordiminister Ahmet Arslan.

USA kõrgete ametnike teatel on kaheksa riigi üheksale lennufirmale antud alates täna hommikust 96 tundi aega, et keelata mobiiltelefonist suuremate seadmete pardalevõtmine. Keeld kehtib otselendudel Ühendriikidesse ning laieneb ka mängukonsoolidele. Kõik seadmed on võimalik ära anda pagasisse.

USA meediakanal CNN tsiteeris USA ametnikke, kelle sõnul usutakse, et keeld on seotud terrorivõrgustiku Al-Qaeda haruga, mis tegutseb Araabia poolsaarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles