Ungari kaalub «totalitaristliku» Heinekeni logo keelustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinekeni logo õllekastil.
Heinekeni logo õllekastil. Foto: TIM CHONG/REUTERS/Scanpix

Seoses totalitaarsete sümbolite keelamisega võib Ungaris löögi alla sattuda ka õllefirma Heineken punatäht, vahendab Reuters.

Peaminister Viktor Orbani parempoolne valitsus sõnas, et neil lasub moraalne kohustus keelustada totalitaarsete sümbolite nagu haakristi, sirbi ja vasara ning punatähe äriline kasutamine.

Heineken on tähe-logo kasutanud pea sellest ajast saadik, mil firma 19. sajandi teises pooles tegevust alustas. Täht Heinekeni logol muutus punaseks 1930. aastatel, kuid pärast Teist maailmasõda võeti kasutusele valge täht punaste kontuuridega. Alles 1991. aastal muudeti sümbol taas punaseks.

Arutelu totalitarismisümbolite keelustamise üle algas Ungari parlamendis esmaspäeval. Seaduse jõustamisel ootaks keelatud sümboleid kasutavaid firmasid kuni 2 miljardi forinti (6,97 miljoni dollari) suurune rahatrahv.

Ungari valitsuse kõneisik Zoltan Kovacs keeldus asja kommenteerimast, kuid ei välistanud, et õllefirma logo keelustatakse.

Eelmisel nädalal teatas asepeaminister Zsolt Semjen, et Heinekeni logo on ilmselgelt poliitilise sisuga. Õlletootja asja ei kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles