Põhja-Korea: me ei karda USA sanktsioone (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad uudistamas Scud-B rakettide koopiaid.
Külastajad uudistamas Scud-B rakettide koopiaid. Foto: JUNG YEON-JE/AFP/Scanpix

Põhja-Korea saadik teatas, et niigi rangete sanktsioonide all oleval Pyongyangil ei ole midagi karta, ning nad jätkavad oma tuuma- ja raketiprogrammide arengu kiirendamist, vahendab Reuters.

Relvastuse programmi hulka kuulub ka ennetava rünnaku võimekuse ja interkontinentaalsete rakettide arendamine, sõnas Põhja-Korea asesaadik Genfis Choe Myong Nam.

Eile teatas anonüümseks jäänud USA valitsusallikas, et Valge Maja kaalub Põhja-Korea vastu veelgi karmimate sanktsioonide kehtestamist. Sanktsioonid oleksid osa mitmekülgset majanduslikku- ja diplomaatilist survet avaldavast poliitikast, mis hõlmaks nii Põhja-Korea peamise majandusliku liitlase Hiina pankade koostöö tõkestamist Pyongyangiga, kui Ühendriikide, Lõuna-Korea ja Jaapani kaitsekulutuste tõstmist.

«Ma arvan, et see on välisminister Rex Tillersoni Jaapani, Lõuna-Korea ja Hiina visiidi tulem. Me muidugi ei karda sellist sammu,» sõnas Choe. «Isegi rahvusvahelisi tehinguid, globaalset finantssüsteemi, puudutavad keelud ei hirmuta meid ega muuda mitte midagi.»

Saadiku sõnul on Põhja-Korea olnud sanktsioonide all juba pool sajandit, kuid riik jääb ellu isemajandavat poliitikat viljeledes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles