Erdoğan: eurooplastel ei ole enam tänavatel ohutu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan. Foto: Yasin Bulbul/AP/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas, et eurooplastel üle kogu maailma ei ole enam tänavatel ohutu, kui suhtumist Türgi suhtes ei muudeta, vahendab The Independent.

«Kui Euroopa nii jätkab, ei ole ühelgi eurooplasel üheski maailma paigas enam tänavatel ohutu,» sõnas Erdoğan Ankaras. «Türgi kutsub Euroopat üles austama inimõigusi ja demokraatiat.»

Türgi valitsusametnikud osalevad endiselt välismaal elavate türklaste kampaaniaüritustel, kuid ei tee enam Türgi peaministri sõnul kihutuskõnesid presidendivõimu laiendamise referendumi osas.

Türgi asepeaminister Numan Kurtulmus ütles, et riid Euroopaga on aidanud türklastel paremini aru saada referendumi vajalikkusest.

«Euroopas on kuulda neonatsismi ja äärmusliku rassismi sammude kaja,» hoiatas ta.

Erdoğan on korduvalt süüdistanud Saksamaad ja Hollandit natsidena käitumises, Haagi ja Berliini jaoks on tegu olnud solvangutega, mis tõid kaasa ka Brüsseli hoiatuse Türgi presidendile oma retoorikas tagasi tõmmata.

Euroopa Liidu liidrid on Erdoğani kommentaare nimetanud reaalsusest kaugelseisvaiks ning kohatuteks Türgile, mis soovib liituda Euroliiduga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles